• Geen wachtlijst
  • Betrouwbaar
  • Behandeling op maat
  • Aromatherapie zorgt voor de innerlijke balans tussen lichaam en geest.
  • Etherische oliën helpen om de ontspanning te bevorderen en lichamelijke en psychische klachten te verlichten. 

Ik stel de juiste heilzame mengsel, die uw specifieke klachten zullen verlichten.

 

Etherische oliën (ook wel aromatische of essentiële oliën genoemd) worden op natuurlijke wijze veelal uit geurige heilzame planten gewonnen. Zo kan de levenskracht in de vorm van etherische olie op mens of dier worden overgedragen. Ze zijn nuttig voor lichaam en geest en kunnen een gunstige invloed op de gezondheid hebben. Het gebruiken en toepassen van etherische oliën heet aromatherapie.

Etherische oliën zijn de vluchtige geurstoffen uit aromatische planten, geproduceerd en opgeslagen in speciale cellen in de plant. Zo zijn bij roos en jasmijn de geurcellen gelokaliseerd in de bloemblaadjes; bij pepermunt en basilicum in het blad; bij gember en valeriaan in de wortel; bij citrusvruchten in de schil en bij sandelhout en ceder in het hout. De plant gebruikt deze aroma's voor het aantrekken van nuttige insecten en/of bestrijding van ziektekiemen. Om deze eigenschappen voor mensen te gebruiken, worden deze essentiële oliën uit de plantendelen geëxtraheerd. Over het algemeen worden deze bijzonder concentreerde grondstoffen gewonnen via waterdampdestillatie maar ook persing of CO2 extractie wordt als techniek gebruikt. Het resultaat is een etherische olie die we via verschillende toepassingen kunnen gebruiken.

Elke olie bezit een eigen, unieke samenstelling van actieve bestanddelen en dit mengsel van werkzame stoffen bepaalt de werking en eigenschappen. Sommige oliën past men toe bij lichamelijke ongemakken zoals acné of zweetvoeten. Andere oliën bezitten een grote psychische en emotionele waarde – ze kunnen ontspanning bevorderen of een kamer/praktijk aangenaam begeuren, waardoor onrust en angst vermindert.

 

Werking

Er verschijnen meer en meer studies die de werking en eigenschappen van oliën ondersteunen. Het lijkt erop dat onze reukzin een grote rol speelt bij de werking van aromatherapie. De geurreceptoren in onze neus communiceren met delen van onze hersenen (limbisch systeem) die herinneringen en emoties opslaan. Er zijn aanwijzingen dat inademing van moleculen uit essentiële oliën het limbisch systeem stimuleert en vanuit daar onze fysieke, emotionele en mentale gezondheid beïnvloedt. Etherische oliën op de huid door middel van massage is een fijne manier om aromatherapie toe te passen, omdat het werkt op verschillende niveaus. Door de huid worden de oliën opgenomen in het lichaam en tegelijkertijd worden de oliën ingeademd.