• Geen wachtlijst
  • Betrouwbaar
  • Behandeling op maat

Al sinds de tijd wanneer mensen zich voor het allereerst begonnen te verdiepen in de kunst van het genezen, hebben medicinale bloedzuigers (Hirudo medicinalis) steeds een belangrijke rol gespeeld. Er wordt zelfs verondersteld dat ook dieren genieten van de geneeskrachtige eigenschappen van medicinale bloedzuigers.

Bij oude Germaanse volkeren bijvoorbeeld stond de term “bloedzuiger” synoniem voor “genezer”.
 In de middeleeuwen stonden in Engeland genezers bekend als “bloedzuigers”.

Het gebruik van bloedzuigers om zijn genezende vermogen is al zeker 4000 á 5000 jaar oud.

  • 1970: Herontdekking van de medicinale werking o.a. in West-Duitsland. Ze worden daar in ziekenhuizen of speciale klinieken gebruikt. Vooral bij Reuma, ontstekingen, gewrichtsklachten, doorbloedingsklachten;

  • 2005: Medicinale bloedzuigers zijn officieel als geneesmiddel toegelaten in Duitsland.

 

Hoe werkt het?
Bloedzuigers zijn een soort 'biologische apotheekjes'. Als de bloedzuigers op reflex- of pijnpunten worden gezet spuiten zij een combinatie van meer dan 80 tot 100 werkzame stoffen in het bloed die uniek zijn in soort en samenstelling.

Deze heilzame stoffen werken voor ons:
Pijnstillend, bloedverdunnend, ontstekingsremmend, gewrichtssmerend, bloeddruk en hormoon-regulerend, lymfe reinigend en antibacterieel.

Hier volgen een paar van de belangrijkste stoffen:
Hirudine: remt de bloedstolling, activeert de leukocyten, is (lymfe) vocht afdrijvend.

Caline: remt de bloedstolling en de trombocyten. Calin zorgt er ook voor dat de wondjes nog acht tot twaalf uur open blijven zodat er veel lymfevocht kan worden afgevoerd.
 
Bdelline en Engline: hebben een remmende werking op (bacteriële) ontstekingen.

Orgelase: zorgt voor de verspreiding van andere stoffen door het weefsel. Het werkt slijmoplossend, antibiotisch, en versterkt de bloedstroom rondom de bijtplek.

Acetylcholine: is een neurotransmitter die o.a. zorgt voor de prikkeloverdracht tussen diverse zenuwcellen. Ook is deze neurotransmitter betrokken bij de darmwerking.

Collagenase: werkt als een natuurlijk antibioticum.

Hyaluronidase: is een natuurlijk smeermiddel, lijkend op gewrichtsvloeistof, maar zorgt ook dat vloeistoffen versneld kunnen worden afgevoerd.

Chymotrypsine: is een spijsvertering-sap die verantwoordelijk is voor de afbraak van enzymen en aanmaak van peptiden. Peptiden zijn aminozuren die o.a. voor de aanmaak van huid en collageen cellen zorgen en de elasticiteit van de huid bevorderden. Hierdoor wordt de huid weer strakker en littekens soepeler. Daarnaast werken ze pijnstillend en antibacterieel.

Serotin: is een stof die de aanmaak van serotonine (één van de neurotransmitters) stimuleert. Serotonine heeft o.a. te maken met onze stemmingen en gevoelens van geluk en werkt op onze gevoeligheid voor pijnprikkels.

Wat is het resultaat?
Afvalstoffen worden afgevoerd, het immuunsysteem wordt geactiveerd, de lymfatische en capillaire doorstroming verbetert, je krijgt meer energie. Pijnklachten nemen sterk af of verdwijnen.

Door deze unieke combinatie van al deze verschillende stoffen treedt verbetering van de klachten op en kan genezing optreden.