Slaapproblemen

Ik kwam bij Victoria om mijn slaapproblemen te verminderen. Door het slecht slapen werd ik snel geïrriteerd door de dag. Ik wilde niet te vaak slaaptabletten gebruiken en natuurlijke middelen helpen me niet. Ik had afgesproken met Victoria dat ik voor een kennismakingsgesprek wilde komen en als het me zou bevallen aansluitend een sessie doen. Het kennismakingsgesprek ging zodanig aangenaam dat ik had besloten om meteen een sessie doen.

Vanaf het beging verbaasde het mij dat Victoria me heel veel vragen ging stellen over mijn dagelijkse activiteiten en mijn relaties met mijn man, familie en vrienden. Over mijn jeugd en kinderjaren. Over de dagen wanneer ik goed slaap en heel slecht slaap. Snel had ik begrepen dat ik dagelijks geïrriteerd wordt door het gedrag van mijn man. En dat het veel energie van me vraagt. Toen heeft Victoria met mij een ontspanningsessie gedaan. Zo’n aangenaam onspannend, lekker gevoel had ik al jaren niet gehad. Ik had helemaal vergeten dat ik me ooit zo prettig had gevoeld. Na de ontspanning sessie had Victoria me gevraagd hoe ik me voel en of ik nog opmerkingen of vragen heb. Victoria had me gezegd dat we het best 3 sessies kunnen plannen en dan kijken we of het al voldoende zou zijn, toch kan ik op elk moment stoppen.

Twee weken had ik tot mijn verbazing goed geslapen. Tijdens de tweede sessie hadden we veel tijd besteed aan mijn gevoelens wat betreft mijn man. Ik ben bewust geworden dat ik geïrriteerd wordt op mijn man sinds zijn ziekte. Dat is nu al 9 jaar geleden. Hij heeft een maag-en darm ziekte. Als we buiten huis gaan, dan is hij constant bezig met de vraag of de WC in de buurt is. Als we met de vrienden of erger nog met nieuwe kennissen ergens zijn, kan hij zo maar weggaan. Hij gaat ergens allen zitten zonder een woord te zeggen. Ik voel me dan heel onprettig, maar hij zegt me altijd dat ik hem niet begrijp. Victoria had me voorgesteld om in trance de aandacht op dat irritatie gevoel te focussen. Ik ben me bewust geworden waar de irritatie in mijn lichaam zich bevindt. Eerst had ik een beklemd gevoel in mijn keel, dan een spannend gevoel op mijn borst, dan voelde ik spanning in mijn handen. Er kwamen beelden van vervelende momenten met mijn man en ook van irritatie momenten van vroeger met mijn moeder. Victoria had me gevraagd om het gewoon te laten gebeuren, zonder iets te veranderen. Op het gegeven moment had alle spanning mijn lichaam verlaten en ik voelde me net als op het eind van de eerste sessie heel goed.

Tijdens de volgende twee weken ben ik bewust geworden dat ik al 9 jaar vecht met de ziekte van mijn man. Dat ik het niet wil accepteren. En dat het een grote invloed heeft op ons leven. Ik had veel gehuild. En omdat ik het heel erg vind voor mijn man, en ook omdat ik het heel erg vindt voor mij. Zelf ben ik nu een half jaar met pension. Ik had altijd gedroomd dat we een leuke tijd samen zullen hebben. Maar nu zit zijn ziekte tussen ons.

De derde sessie had Victoria voorgesteld om deze sessie te werken aan het accepteren van de ziekte en deze een plaats te geven in mijn/ons leven. Ik ging ermee akkoord. Onder trance toestand had ze me laten voorstellen het totaal gevoel/beeld – ‘ziekte van mijn man’. Bij mij kwam zo’n donkere wolk, die groter was dan ikzelf. Victoria had met gevraagd :”wat wil je ermee doen?” Ik wist het niet. Dan zei ze :”kijk naar jezelf en naar de wolk opzij”. Toen kwam bij mij de gedachte om deze wolk kleiner te maken. Ik had met een naald een gat in het wolk gemaakt en de lucht ervan was weg gegaan. De wolk was verdwenen en ik had mijn man gezien. Ik krijg zin om mijn man te omarmen en te zeggen hoe veel ik van hem houd. Ik werd emotioneel en ik had gehuild. Ik had mijn man gevraagd me te vergeven, mijn hardheid en mijn onbegrip. In feite zorgt hij altijd zelf dat hij niet in een ongemakkelijke positie komt als er geen WC in de beurt is. En als hij pijn heeft en weg gaat dan kan ik zelf aan de mensen uitleggen dat hij zich nu slecht voelt. We zijn toch niet zo jong meer en kunnen blij zijn dat we nog zoveel instaat zijn, en dat we samen zijn. Met Victoria hadden we daarna gesproken over alles wat we hadden gedaan tijdens de drie sessies. Mijn doel was om beter te kunnen slapen en meer van het leven te kunnen genieten. Dat doel had ik bereikt. Ik was tevreden en ik wil stoppen.

Victoria had me gevraagd om haar toch over een maand te bellen en te vertellen hoe het met me is. Na een maand slaap ik nog steeds goed, ik ben veel rustiger geworden en ik geniet van mijn leven. De relatie met mijn man is veel harmonieuzer geworden.

De therapie heeft veel met me gedaan. Het was heel intensief en het koste me veel energie. Achteraf gezien zou ik het negen jaar geleden moeten doen. Alleen maar drie sessies en ik leef nu in vrede en genot. Ik wil Victoria bedanken voor haar hulp. Ze is echt een professioneel. Mijn ervaring heb ik geschreven voor mensen die nog twijfelen of steeds uitstellen om te beginnen met therapie. Als je meer dan een half jaar je probleem niet kan oplossen, zoek hulp. Wees eerlijk tegen jezelf. Dat is toch jouw leven.

Met vriendelijke groetjes, José.